lauantai 25. helmikuuta 2012

Kevään merkkinä raikkaan väriset tulppaanit ja Taalainmaanhevoset


Ostin Jorin torin-kukkakaupasta kerrattuja keltaisia tulppaaneita 5 punttia vain 18 euroa. Ihan uskomattoman edullista. Kukat olivat todella tuoreita ja sävyjä oli tarjolla vaikka mitä. 
Koko musta maljakko on ikivanha äidin äidiltäni saatu maljakko, jossa pappa säilytti ennen vanhaan vanhoja kolikoita. Nyt maljakko saa arvoisensa kohtelun.


Taalainmaanhevoset ovat ihania. Meillä on niitä toistaiseksi kolmihenkinen perhe, musta ja valkoinen ja klassinen kirjava hevonen. Hevoset ovat kirpputoriltakin ostettaessa yllättävän kalliita. Jo pienikokoinen hevonen saattaa maksaa 35-45 euroa, mikä minusta on liikaa. Toki hevoset tehdään edelleen Ruotsissa käsityönä, mutta silti.


Puuhevosia on valmistettu Taalainmaalla jo 1700-luvulta alkaen. Nykyinen muoto on vakiintunut 1800-luvun lopulla. Vuonna 1939 New Yorkin maailmannäyttelyssä Ruotsia edusti taalainmaanhevonen ja sitä on ilmeisesti siitä lähtien käytetty Ruotsin symbolina.
Hevosia voi ostaa myös tekijän Grannas a. Ohlssons Hemslöjd AB verkkokaupasta, josta on saatavilla kaikki erilaiset useat kymmenet mallit hevosista. Se tuli minulle täytenä yllätyksenä, että hevosia tehdään näin monissa väreissä ja kuosissa. Suosittelen. 


PS. Siirrynkin nyt tilaaman lisää hevosia
 ilostuttamaan kotiamme
Estelle Silvia Ewa Maryn kunniaksi 23.2.2012.


Hevoset valmistetaan  Nusnäsissä Tukholmasta luoteeseen, ks. kartta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.