torstai 2. helmikuuta 2012

Monta syytä rakastaa purjekankaita

Vanhana kilpapurjehtina on mahtavaa nähdä, että käytöstä poistetut purjeet ovat saatu kunnolla uusiokäyttöön luovalla tavalla. Yllätyin, että niin moni on jo alkanut hyötykäyttää kankaita mm. laukuissa. 


SavetheC, Harri Koskinen, laukku Brygga.


SavetheC, Harri Koskinen, laukku Crew.

Näitä laukkuja valmistaa Savethec.fi yritys, joka on perustettu vuonna 2008 Hamarissa. Yrityksen strategiana on alusta asti ollut, että myös jälkipolvet voivat nauttia merellä liikkumisesta ja saariston kauniista luonnosta.Yrityksen tavoitteena on luoda Suomeen järjestelmällinen tapa kierrättää käytöstä poistuneet purjeet ja tehdä niistä laadukkaita tuotteita uusiokäyttöön. Purjehtijoille yritys tarjoaa vastuullisen tavan päästä eroon vanhoista purjeista ja vaikuttaa itselleen tärkeän ympäristön, meren, suojelemiseen.

Laukkuja suunnittelee Harri Koskisen lisäksi myös Paola Suhonen
Artek alkoi myydä  SavetheC-laukkuja vuonna 2009. Nyt laukkuja voi ostaa myös SavetheC:n verkkokaupasta http://fi.shop.savethec.com/ 

SavetheC, Paola Suhonen, laukku Fanny, sarjasta Sailor's Girl.


SavetheC, Paola Suhonen, laukku Fanny, sarjasta Sailor's Girl.


SavetheC, Paola Suhonen, viikonloppulaukku Greta, sarjasta Sailor's Girl.


Toinen vastaavanlaisia laukkuja valmistava yritys Purjebagit.fi on kahden kilpapurjehtijan Heikki Soinisen ja Henri Brykin perustama yritys. 


Heille ajatus valmistaa laukkuja käytetyistä purjeista syntyi Heikin purjehtiman 49er luokan purjeuudistuksen myötä. Suuri määrä purjeita jäi ilman käyttöä. Ensimmäiset Purjebägit ommeltiin keväällä 2009. Alusta lähtien periaatteena yrityksessä on ollut, että jokainen laukku suunnitellaan yksilölliseksi ja valmistetaan käsityönä Suomessa.

Purjebagit.fi, ostoskassi malli 6503,  39 €.

Purjebägi, Sailing Finn, malli Mx 7105, 149 €. Uniikki.

Purjebägi, olkalaukku.


Purjebägi, putkikassi.

Purjebägi, putkikassa, materiaalina purjekangas
ehkä pentax tai jopa kevlar tai molemmat.

Purjebagi.fi laukkuloistoa. Yrityksen valmistamissa laukuissa on style logo.


Purjebägi-laukkuja voi ostaa verkosta ja tilata omia uniikki kappaleita omien piirrostenkin mukaan.


Uusix-kauppa on tehnyt myös erilaisia tuotteita mm. purjekankaista ja muista uusiomateriaaleista kuten mainosvinyyleistä. Hauskoja ideoita ja raikkaita materiaaleja.
Uusixin verstaat ovat Helsingin kaupungin sosiaaliviraston työhönkuntoutusyksikön alainen käsityöpajojen yhteisö. Verstailla Kyläsaaressa työskentelee 300 henkeä. Kuntoutujien lisäksi verstailla työskentelee työharjoittelijoita, työelämävalmentajia ja tukityöllistettyjä.


Uusix-kauppa, meikkipussi, mainosvinyylistä.


Uusix-kauppa, olkalaukku, mainosvinyylistä.
Uusiomateriaaleista tuotteita ja vaatteita valmistava Glope Hope hyödyntää myös purjekankaita. Tuotteita voi ostaa heidän liikkeistään tai verkkokaupasta.  Seija Lukkala on perustanut yrityksen jo vuonna 2003 ja yritys työllistääkin nyt 13 henkeä Nummelassa. Haaveissa on laajentaa yrityksen toimintaa myös Eurooppaan lähitulevaisuudessa.
Glope Hope,  lauantai-laukku, 33 €, purjekangas.
Glope Hope, pullokassi, 28 €, purjekangas.

Globe Hope, Spinnu-laukku, 29,50 €. Laukku on valmistettu ohuesta,
mutta varmasti kestävästä spinnu-purjekankaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.