perjantai 10. helmikuuta 2012

Päädyin taas etsimään myytäviä asuntoja Oikotieltä


Ihanan viimeistelty eräs myynnissä oleva Etu-Töölön asunto,
joka suorastaan kutsui minua luokseen.

Toinen aivan mahtava kohde, armottoman ajatonta arkkitehtuuria Espoossa.

Juuri remontoidussa wc:ssä oli tehty
rajaukset linjakkuudella ja tyylikkyydellä.
Rajaukset raikastavat koko kylpyhuoneen olemusta.
Sormeni janoavat taas remontoimaan.

Asuntojen hinnat tuntuvat tällä hetkellä olevan aivan pilvissä. Nyt olisi mielenkiintoista tietää, millä hinnoilla asunnot oikeasti liikkuvat. Ainakin Helsingin ydinkeskustassa (Etu-Töölö, Kamppi, Punavuori, Ullanlinna, Kaartinkaupunki) myynnissä olevat isot asunnot seisovat myymättä. Asunnoissa, joissa neliömäärät alkavat olla +100 neliötä, hinnoissa pitää olla ilmaa. 

Asuntojen hintatiedot.fi -palvelusta voi katsoa mihin hintaan ja minkä kokoisia asuntoja miltäkin alueelta on myyty. Harmi vaan, että myyjä voi kieltää antamasta lukuja palveluun. Joten palvelu ei pidä tosiaankaan kaikilta osin paikkansa.


Välittäjät ovat usein epälojaaleja myyjiään kohtaan

Tilasin vähän isommasta (+120 neliötä) etu-töölöläisestä asunnosta asunnon esitteen sähköpostiini. Ilman mitään sen kummempia kyselyitä, välittäjä otti minuun suoraan yhteyttä meilitse. Samaisessa meilissä hän kertoi, että "vaikka asunnon hinta on nyt reilusti yli 600 000 €, kauppa tehdään varmasti vitosella alkavalla luvulla. Eli tulkaa katsomaan ja tarjoamaan rohkeasti..."

Mielenkiintoista. Välittäjät eivät suinkaan ole lojaaleja aina myyjiään kohtaan. Sen olen joutunut huomaamaan monta kertaa. Se myös kannattaa pitää mielessä asuntokauppaa tehdessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.