perjantai 3. helmikuuta 2012

Most wanted chairs



Kokosin listalle tuoleja, jotka haluaisin kotiini, jos ne vaan mahtuisivat...

Marcel Breuerin vuonna 1925 suunnittelema tuoli ystävälleen taiteilija Wassily Kandinskylle - Wassily. Tuoli tunnetaan myös B3-nimellä, teräsputkista ja nahkakaitaleista. Tuoli on saatavilla useassa eri värisävyssä. Tuoli on myös yksi kopioiduin tuoli, joten väärennöksiä on liikkeellä paljon. Tuoliin voi istua napakasti ja istuinasento on rento.




Wassily eli B3, varhaismodernismia, Marcel Breuer, v. 1925.

Barcelona eli MR90, Ludwid Mies van der Rohe, v. 1929.

Barcelona tuoli oli ensi kertaa näytteillä Saksan paviljongissa Barceloonan maailmannäyttelyssä vuonna 1929. Tuoliin kuuluu myös rahi. Tuolia saa useissa eri värisävyissä. Tuolissa on ergonomisesti hyvä istua. Istuin on leveä ja riittävän syvä. Tästäkin tuolista on myynnissä paljon eritasoisia väärennöksiä.


Egget-tuoli, Arne Jacobsen, malli 3316, v. 1958.

Arne Jacobsenin muotoileva Egget-tuolin, mallin 3316 muoto on peräisin kipsiveistoksesta, jonka Jacobsen muovasi autotallissaan. Tuolit lanseerattiin vuonna 1958 Kööpenhaminan SAS Royal-hotellin aula- ja vastaanottotiloihin. Hotelli rakennettiin 1956-1961. Tuolia valmistetaan nykyään joko nahalla tai kankaalla verhoiltuna lukemattomin värivaihtoehdoin. Paras sävy on mielestäni tämä konjakinruskea vasikannahka, jossa nahan parhaimmat puolet tulevat hyvin esiin. Tuolissa on ihan mahtava istua, koska tuolilla voi keinua.
Malli PK22, Poul Kjaerholm, v. 1955.




Poul Kjaerholmin malli PK 22 vuodelta 1955 on tyylikkyyden huipentuma kone- ja käsityöestetiikkaa. Tuolia valmistetaan lukemattomin värivaihtoehdoin, sekä korimateriaalilla päällystettynä. Tuolissa on hyvä istua ergonomisesti, mutta ylöspääsy voi tuottaa haasteita tuolin mataluuden vuoksi. Tuolia valmistaa Fritz Hansen.


Karuselli, Yrjö Kukkapuro v. 1965.
Yrjö Kukkapuron vuonna 1965 suunnittelemassa tuolissa nimeltä Karuselli on mahtava istua. Tuolia on saatavissa useissa eri värivaihtoehdoissa. Lisäksi tuoliin kuuluu rahi. Tuoli liikkuu hyvin antikoissa. Suomalaisen suunnittelema designikoni, joka on lähtenyt lentoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.