perjantai 17. helmikuuta 2012

Rebuplic of Fritz Hansenin muurahais-tuoli aikamme design-ikoni




Arne Jacobsen suunnitteli muurahais-tuolin malli 3101, nelijalkainen (the Ant) jo vuonna 1952. Tuolista on olemassa myös kolmijalkainen malli. Tuolia saa ostaa kahdella erillä istumakorkaudella 44 cm ja 46,5 cm. Lisäksi lapsille on tehty oma istumakorkeutensa. Istuin on laminoitua, muotoon puristettua ja leikattu puuviulua. Runko kromattu tai matta kromattu. Tuolia valmistaa Fritz Hansen. Tuolia saa useissa eri väreissä. Tuolissa on hyvä istua ja siinä myös silmä lepää. Halpahallit myyvät halpoja kopioita tuolista. Tuoli on mielestäni 2000-luvun aikamme tyyli-ikoni, joka kuvastaa 2000-luvun eleetöntä ja ajatonta design-muotia.


Muurahainen on ehkä vähän jäänyt suosiossa Seiska-tuolin (Series 7) varjoon. Jacobsen suunnitteli Seiskan vasta vuonna 1955. Seiska-tuolia saa myös pehmustettuna, nahalla päällystettynä ja käsinojilla. Seiskassa istuin ja selkänoja ovat aavistuksen isompia, mutta Muurahaisessa on vaan mielestäni parempi istua. Tosin olen alkanut haaveilla konjakinruskeista vasikan nahalla päällystetyistä Seiskoista ruokapöydän ympärille.


Seiskat ovat ajattomia ja kasattavissa
tarvittaessa päällekkäin.

1 kommentti:

  1. Ja mulla on iskenyt pysyvä "kuume" konjakinväriseen Barcelona-rahiin. Se kun juuri nippanappa vielä mahtuisi olohuoneeseemme... Tuo konjakinvärivimma on petollista laatua...

    N.R. ;)

    VastaaPoista

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.