keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Nautor's Swanin veneiden pienoismallit hyvä lahjaidea



Kuva Swan 65-pienoismallista.

Löysin Nautor's Swanin fanituotteita eli veneiden pienoismalleja heidän sivuillaan. Verkosta voi ostaa lähes minkä Swanin pienoismallin lahjaksi ystävällesi tai veneestä haaveilevalle puolisollesi  tai itsellesi. Ihana lahjaidea! Toki jos vene on nyt pukeilla talvisäilytyksessä, voihan pienoismallin ostaa muuten vaan talven lämmikkeeksi kirjahyllyyn.
Kuva vanhemmasta Swan 65-pienoismallista.
Venemalli oli tuotannossa vuosina 1972-1989.

Swan veneiden pienoismalleja on tehnyt vuodesta 1999 italiainen Edoardo Miola. Malleja voi ostaa myös suoraan hänen verkkosivuiltaan: http://www.modelli-miola.com/navale.php.

Vasemmalla kuvassa on ehkä vielä klassisempi vanha Swan 65-malli pienoiskoossa, original-väreissä. Peräpeili on vanhanmallinen, niin linjakas ja siro. Samalla mallilla voitettiin 1. Whitbread-kisa v. 1973-1974.
Swan 42 puolipienoismalli
Teak-alustalla.

Swanien runkojen puolipienoismalleja tekee italialainen Luca Ferron, joita on myös mahdollista ostaa suoraan hänen sivuiltaan: http://www.lucaferron.com/index.php?pagina=modelli.
Puolirungot ovat näyttäviä taulunkorvikkeita seinällä tai jopa omassa Swanissa sisustuselementtinä.

Kaikki vuodesta 1966 tuotannossa olleet Swanit esitellään Nautors Swanin sivustolla, kohdassa historialliset Swan- venemallit.


Sparkman & Stephens Swan 44, v. 1972.

Itseäni eniten kaikista Swan-malleista viehättää syntymävuoteni tienoilla tuotannossa olleet Sparkman & Stephensin suunnittelemat Swan 41 (1973–1977) ja Swan 44 (1972–1975). Veneissä on vielä aitoa Swan muotoilua, eivätkä ne ole vielä niin pulleita vaan sirolinjaisia soukka peräpeilisiä.

Kaikki kuvat olen löytänyt Nautors Swanin sivuilta tai verkosta Sparkman & Stephensin laajasta blogista. Suosittelen tutustumaan.  Nimimerkillä Swan lover
Sparkman & Stephens Swan 41, v. 1973.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.