maanantai 26. maaliskuuta 2012

Asuntobongari Krunikassa ja Espoossa

Etsin taas asuntoa ja tulin siihen tulokseen, että asunnot ovat pääsääntöisesti todella huonossa kunnossa ja sisustettu tunkkaisesti. Etsimällä saa etsiä asuntoa, joka olisi rempattu ajattomasti siisteillä materiaaleilla. Kaiken lisäksi vielä useimmat asunnot ovat tuhottu kamalilla Asko-Isku-Maskun järkkykalusteilla. 

Kävin mm. Jokakoti.fi-sivuston kaikki Espoon yli 90 neliöiset asunnot läpi... Huh, mikä ahdistus minulle iski. Ihmiset tuntuvat asuvan kuin pellossa. Asuntoja ei olla remontoitu kymmeniin vuosiin, kaikki remontit ovat tekemättä.  Lisäksi ihmetyttää, että jos ovat myymässä asuntoaan, mikseivät käyttäisi vähän edes aikaa asuntonsa stailaamiseen, esim. kuvauksen ajaksi  siirtäisivät vanhat mankelit ja ylimääräiset kalusteet syrjään. Lisäksi aloin pohtia mahti omakotitalojen käyttöastetta Espoossa, Kirkkonummella, Karhusaaressa, Lohjalla jne. Miten ihmiset ehtivät hyödyntää asuntonsa kaikkia herkkuominaisuuksia, jos töissäkin pitäisi käydä? Alla on taas muutama löydös, jotka tein. Jatkan kuitenkin edelleen meidän asunnonmme etsimistä keskustasta päin.

Ihan mahtava parveke Pohjoisranta 12, asunnossa oli neliöitä monta sataa.


Lisää kuvia Pohjoisranta 12 uskomattomasta aatelisasunnosta. Miten joku on voinut millään normaaleilla kalusteilla kalustaa nämä 1891-luvun huoneet, joissa huonekorkeus on varmaan yli 4 m? Herää kysymys, minne edellinen asukas on muuttanut barokkikalusteineen?


Tämä näkymä olohuoneesta onnistuu Jollaksessa. Mahtava. Näyttää huikean viileältä.
Lisää avaruutta keittiöön. Tässä Espoolaisessa omakotitalossa
 kaikki neliöt oli käytetty keittiöön ja
olohuoneeseen. Muihin huoneisiin ei sitten oltukaan enää säästelty neliöitä. 

Pieniin makuuhuoneisiin mahtui nipin napin parisänky.

Ps. Espoolaisissa isoissa omakotitaloissa ja rivitaloissa oli nähtävissä trendi, että kun oli talo pykätty valmiiksi, rahat eivät olleet enää riittäneet huonekaluihin. Huoneet olivat ahdettu täyteen ryppyverhoja ja peruskernisohvia. Mielenkiintoista olisi tietää, että miten nopeasti Espoolaiset omakotitalot 400t-1 000t liikkuvat? Miten ohut markkina on? Miten perheet saavat hoidettua päivähoitokuviot kilometrien takaa?


Pps. Huvittavaa, mutta bongasin verkosta www.asuntobongari.fi oululaisen kiinteistövälitystoimiston ihan oikeasti. Päähäni ei kyllä juolahtanut, että sen niminen yritys voisi olla olemassa. No, minun tarkoituksenani on pelkästään bongata erikoisia asumismuotoja, sisustuksia ja kohteita, jotka herättävät tunteita... Eli bongailen asuntoja harrastuksekseni, kuten joku lintu- tai junabongari..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.