torstai 1. maaliskuuta 2012

Aidot designkäsilaukut: Burberry, Gucci, Hugo Boss, Loewe, Longchamp, Louis Vuitton ja Mulberry










Mulberry, Louis Vuitton ja Longchamp
Olen ollut aikoinaan töissä opiskeluideni ohella laukkuliikkeessä, joten uskon, että eräänlainen laukkufriikkiys alkoi sieltä. Keräilen aitoja klassikkolaukkuja. Sellaisia laukkuja, joiden arvon uskon säilyvän ja vaan paranevan ajan myötä. Minulle tärkeitä seikkoja ostaessani uutta laukkua ovat: käsilaukun käytettävyys, materiaalit, laukun aitous ja laukun hyvä kunto. Ajanpatinakin saa näkyä, mutta sopivasti.

Esittelenkin teille nyt pienen otoksen käsilaukku-kokoelmastani:

  • Vanhimmat Mulberryn mustat Congon kuosiset laukut, olkalaukku ja weekender ovat jostain 90-luvun alusta. Olen pitänyt laukkuja hyvin ja hoitanut niitä säännöllisesti. Nahka on paksua. Molemmissa laukuissa on sisällä ihana ruutukuosi.
  • Iltalaukkuna suosin reipasta mustaa Longchampin Roseau laukkua, jossa hihna on hopeisella ketjulla. Laukku on supermonikäyttöinen ja juuri sopivan kokoinen. Se on vuosimallia 2009. > Näitä laukkuja ei saa enää kaupasta, ainakaan tällä hetkellä. Voihan olla, että ne tulevat taas uusiotuotantoon jossain vaiheessa. 
  • Louis Vuittonin Damier Ebene GM:n ostin viime kesänä 2011, kun halusin reilun kokoisen ja kevyen laukun. Laukku kestää ihan uskomattomia kuormia, vaikka hihnat ovat kapeat. Laukku on ollut todella hintansa arvoinen. 
Loewe, Gucci ja Mulberry
  • Vasemmalla roikkuva Loewen käsilaukku tuli mukaani Dubaista. Siellä on useita liikkeitä, jotka myyvät merkkiä. Espanjalainen merkki on muuten erittäin harvinainen Pohjoismaissa. Merkin omistaa tietysti LVMH-yhtiö. Nahka on ihanan pehmeää vasikan nahkaa. Juuri tämä malli on eräänlainen keräilykohde.
  • Ylhäällä oikealla puolella oleva kokonahkainen klassisen konjakinvärinen Guccin satulavyölaukku, nahkaa on painettu Guccin printtikuvio. Laukku on kotoisin Bukowskin suositusta laukkuhuutokaupasta. Juuri tästä laukusta olin haaveillut jo pitkään. Voi sitä ilon päivää, kun sain laukun omakseni.
  • Alhaalla roikkuu erittäin klassinen Mulberry Bayswater käsilaukku punaruskeana. Laukku on aivan mahtavaa ja paksua mattanahkaa.  Laukussa ei ole mitään vuorta, vaan vuori on samaa nahkaa. Laukun kaivan usein esiin talvella, jotenkin laukku on minusta talvinen.Laukku kuuluu Mulberryssä aina myytäviin laukkuihin. Samaista laukkua voi ostaa kolmessa eri koossa. Kuosit vaihtelevat vuosittain.
Burberry, Hugo Boss Woman ja Mulberry
  • Kesällä käytän usein näitä ns. kesälaukkujani. Burberryn todella vanha mokkanahkainen olkalaukku on divarista. Selvitin laukun alkuperää ja ilmeni, että laukku on 80-luvun lopusta. Laukussa on paljon kulumisen jälkiä, mutta se on silti edelleenkin ehjä.
  • Oranssi olkalaukku on Hugo boss Womanin kesämallistoa vuodelta 2007/8. Laukun ostin suoraan Bossin tehtailta Metsingenistä Saksasta. Malli viehättää minua ja laukun raikas sävy, joka taitaa olla taas nyt kesällä uudelleen kuuminta hottia. 
  • Vaaleanpunainen Congon nahkainen Mulberryn käsilaukku on lähes syötävä karkki. Kesällä se on ihana yhdistää beigeen, siniseen ja valkoiseen. Laukku alkaa olla myös aika vanha jo. Mutta harvoin käytettynä väriin ei kyllästy.
Valitse sopiva laukku eri tilaisuuksiin
Joka ladyllä tulee olla erilaisia käsilaukkuja, joita voi vaihdella eri asukokonaisuuksien kanssa. Aivan kuten miehillä on erilaiset puvut ja kravatit. Naisilla huoliteltuun pukeutumiseen liittyy aina myös käsilaukku. Mikäli laukku on nahkapalalaukku torilta tai ikivanha kulahtanut värinsä kadottanut pvc-muovilaukku, uskottavuutesi ihan varmasti kärsii. Toki riippuen tietysti siitä, mitä haluat olemuksellasi viestittää.

Laukkua valitessasi tulee myös muistaa, että vaikka laukku kuinka olisi designia, mutta mikäli se on kooltaan liian iso, sitä ei saisi ottaa iltatilaisuuteen enää mukaan. Iltatilaisuudessa käytettävä laukku tulee olla eri kuin arjessa käyttämäsi käsilaukku. Tämä monilta usein unohtuu, ja iltajuhlissa näkee käsilaukkuja, joissa voisi kuljettaa esim.  5 pulloa shamppanjaa, lasten vaihtovaatteet, muutama autolelu ja läppäri.

Ps. Mikä sinun suosikki laukkusi on?


Pps. Näitä laukkuja voisin harkita seuraavaksi investointikohtei:
Klassikko Hermeksen Kelly
handbag 1960-luvulta


Christian Dior, Speedy
Chanel 1970-luvulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä palautetta ja jatkan blogini kehittämistä uusilla ideoilla.